Elmélkedő | A mantrák tudománya | Hogyan gyógyítják a testet és lelket?




Mindenki hallott már a mantrákról, tudjuk hogy gyógyítják a testet és a lelket is, több mint 3000 éve. Bizonyított pozitív hatásaiban nem sokan hisznek, a tudományok csak most kezdenek el foglalkozni a témával mert már ők is belátják hogy érdemes kutatni ezen a területen. Mesterek szerint a mantrák pozitív változásokat indítanak el a szervezetben. Ez egyféle kommunikáció, mint a madarak csicsergése. Mantrázás közben erőteljes szavakat mondunk ki/énekelünk ki ami vibrációt gerjeszt.
Millió évek alatt kialakult a ma ismeretes emberi nyelvezet/kommunikáció aminek alapja a természet hangjai voltak régen. A mantrák szankszrit nyelven szerepelnek, ami egy ősi nyelv és hangjai nagyon közel állnak a természet hangjaihoz. A már mindenhol hallott Om hang például univerzumot jelent és ha fülelünk, az univerzum hangjait hallhatjuk ha jól mantrázzuk az Om-ot, ami a legtermészetesebb, legerőteljesebb mind közül.

                                                               Forrás: google.co.uk

Több ideológia, elmélet foglalkozik ezzel a témával és szinte mind egyetért abban hogy ennek a hangnak a kimondása utat nyit az Univerzumba illetve meg is valósítja azt, elmében. Amikor mantrázunk, az csak úgy tűnhet hogy szavak ismételgetése a jó érdekében pedig nem, ennél több. Meditálunk rajta. Öntudatra koncentrálni az éterben, az űrben. Mikor mantrázunk, Öntudatra ébredünk ami pedig pozitív energiákat ad testünknek, ez az egyik legősibb gyógyító technikák egyike - függetlenül attól hogy sokan hisznek-e benne vagy nem-. Mikor egyik hangról a másikra váltunk, megváltoznak a rezgése.

                                                            Forrás: google.co.uk

Az a baj a gyógyításnak ezzel a formájával hogy több energiát és erőt igényel mint fájdalomcsillapítóval gyógyítani, hamarabb van látszatja mint a mantrázásnak, főleg ha a torkod vagy tüdőd sérült/beteg. A szavak építő és romboló hatásai ismertek, ahogyan az is hogy őseink nyelvében sok bölcsesség van elrejtve, nekik is volt saját módszerük a gyógyításra, használtak ők is szavakat erre a célra, zöngés és zöngétlen mássalhangzók kiejtésével. Manapság mantrának nevezik azt is, amikor a saját nyelveden megerősítéseket és szavakat énekelsz/mondasz ki. A hatás nem marad el ebben az esetben sem - ha hiszünk a módszer sikerességében -.