Elmélkedő | Vajon miért választasz rosszul? | Hajmeresztő tények



Többen megtaláltak manapság azzal a kérdéssel hogy miért szeretnek bele 'rossz' emberbe. Sokat írtam már arról hogy milyen behatások segítik vagy éppen nehezítik a párválasztást, szóljon most ez a bejegyzés kicsit tudományosabb, tudatosabb oldalról. Mi húzódhat a háttérben ha valaki mindig olyan emberbe szeret bele aki foglalt, alkoholista, sikertelen, dohányzik vagy hisztérikus, gyereke van már, messze él, viselkedészavaros? Mindenre választ ad Hermann Meyer Mert megérdemellek c. könyve. Az első részben a leggyakoribb esetekről írok:


Forrás: google.co.uk

Ha foglalt a kiválasztottad, azaz párkapcsolatban él (függetlenül attól hogy boldogan vagy nem) az ok a tudat és tudattalan akarat közötti ellentmondásban keresendő. Ilyenkor az ember tudatosan szabad, független emberre vágyik lelke mélyén, tudattalanul pedig olyanra aki már foglalt. Miért is vágyik valaki ilyenre? Aki a kihívásokat szereti, nem szégyenlős és képes lépni ha úgy érzi tetszik neki egy ember, akit nem zavar más ember és a saját boldogságát helyezi másoké elé vagy csak biztos Önmagában. Ezek többnyire nem bosszúállásból elkövetett dolgok, tudatalatt történik hogy tényleg olyan emberbe szeret bele az illető akinek párja van. Itt nagyon pofára lehet viszont esni ha a karmát nézzük illetve azt ami vár arra aki szétszed egy kapcsolatot - de itt most nem ezen van a hangsúly -.


Forrás: google.co.uk

Ha úgy látod hogy a kiválasztottad szerencsétlen típus és nem boldogul az életben, nyugodtan nézhetsz Önmagadba is mert ő a te Tükröd, lehet hogy láthatóan a társad járja meg mindig de általában feleslegesen sokat teperő, fáradhatatlanul dolgozó, eredménytelen kísérletekkel próbálkozó társat csak olyan ember vonz be magának akinek szintén hasonló problémája van, talán az élet más területén, mint a párjának, vagy volt régebben hasonló szerencsétlenségekben része.  Alapvetően azért találunk magunknak ilyen embert mert felhívja a figyelmünket arra hogy bizonyos képességeinket nem fejlesztettük ki eléggé ami egy boldogabb élethez kellhet, ő pedig több dolog miatt vált olyan emberré. Ebből nehezebb kigyógyulni mint mikor egy szerelmi háromszög alakul ki.



Forrás: google.co.uk

És a leggyakoribb probléma a legvégére marad. Az addiktivitás, függőség energiahiány valójában de több rétege is van amit érdemes átvizsgálni, az alkoholizmus népbetegséggé fajult és könyvek ezrei írtak már ennek lehetséges kialakulási okairól. Ha most nem számítjuk hogy ezt látta otthon a gyermek és így nőtt fel, ezt az életutat hozta le magának, a könyv még azt is megemlíti hogy ilyen esetekben mindkét fél megakadt a valódi énje felé vezető úton, nem az identitását keresi hanem egy másik tudatállapotot, érzést, amit tudatmódosítással tus elérni, itt most alkoholról beszélünk. Az alkohol segítség számukra hogy elmeneküljenek egy olyan világból ahol a társadalom nagy terheket rak rájuk amikkel nem tudnak megbirkózni vagy  nem tudnak feldolgozni családi eseményeket. Aki pedig ilyen embert választ magának, általában maga is járt már így, látott sok hasonló esetet saját családján belül is. Mindkét fél érezheti az elnyomást, noha a nem alkoholista partner általában agresszívabbá válik a társa miatt vagy kiabálós, zsörtölődős, nehéz vele együtt élni.


Comments