Lelkünk bugyraiban ...... - Az igaz SZER-ELEM| Miért nem mersz SZER-ETET-ET ADNI? |



Weöres Sándor: Hálóban vergődve




Szeretlek és nézlek ijedten
Félek: kevés a tüzed, a fényed.
Félek: sorvadni fogsz mellettem.
Így akarsz szeretni - íly óvatosan?
hisz megfagysz saját jegedtől, te gyermek!
Mit ér százszor mondanod: "szeretlek",
ha minden szavad lángtalan?

Sajnos egyre többen találkozunk olyan emberekkel akik együtt vannak, egy párként de nem szeretik egymást, ők ezt nem tudják de kívülről látszik. Néha azt is látjuk hogy az egyik fél jobban szereti a másikat. A szerelem mindenkinek jár és kellene hogy átélje ezt az érzést. Mint már írtam párszor, a szerelem mint maga nem is létezik, inkább energiakiegyenlítődés, pozitív energiák örvénye, amik elősegítik a csakra rendszerek helyes működését. Mondhatjuk úgy is hogy az élethez nélkülözhetetlen ősi törvény, őseink nyelvében megegyezik a szó a szankszrit párjával, ami a Dharma, vagyis tudás, rend, igazság, míg az elem egy élő, létfontosságú dolgot jelöl.

                                                                           Forrás: google.co.uk

Sok féle szerelem létezik, ebből egy az, amikor az egyik fél nem mer SZERetni de azért a lelke mélyén vonzódik/kötődik a másik félhez. Ha két olyan emberről beszélünk, akik a fizikai sík rabjai és csak a materialista világnak élnek, őket nem zavarja majd, náluk ez normális. Ha érzékenyebbek vagy tudatosabbak vagyunk az érzéseinkre, döntéseinkre, gondolatainkra akkor igazi kihívás egy ilyen embert szeretni. Aki nem tud SZERetni, az nem tud ÉLni. SZER+ELEM vagy FÉL-ELEM, mert akinél nincs SZER+ELEM, annál csak FÉL+ELEM van, mélyen legbelül. Okozhatja ez életbéli csalódás szerelemben vagy előző életekből jött érzésminta. Minden emberben kódolva van a SZER-ETET és SZER-ELEM de a FÉL-ELEM sokszor átveszi az uralmat érzéseink felett. Aki nem mer SZER-ETET-ET adni, nem fog SZER-ETET-ET kapni, legalábbis nem olyat amiről mindenki ábrándozik és azt a lélek érzi meg legelőször. 

Forrás: google.co.uk

Ami bent, az kint. Akiben nincs meg a SZER és nem tud abból adni, vagy ETET-ni, az nem tud kapni sem. Egy egész testet megtöltő, zsigereinket átitató, felperzselő érzésről van szó amit csak kevés ember tud átérezni, te tudsz segíteni magadnak hogy egy legyél közülük. Ha a rezgésszinted hosszabb időre emelkedik, elengeded végre az irányítást a kezedből és foglalkozol Önmagaddal, megérkezik az életedbe a párod. Mondják párosan szép az élet, egyedül senkinek sem lenne szabad maradnia, az szabad akarat kérdése ha valaki kivonja magát az ilyen érzések alól. Míg a szívcsakrád nincs nyitva vagy legalább nincs rendjén/nem működik rendesen,  addig nem tudod átérezni, bárki is jelenik meg az életedben. Aki fél, az mély traumát élt át vagy ebben az életben vagy csalódott a szerelemben régi életében amit nem tudott feldolgozni. Várakat épített a szíve köré és talán nem is tudja, csak annyit érez belőle hogy nem lel igaz szerelemre vagy senki iránt nem tud valódi érzelmeket táplálni.

Forrás: google.co.uk

Innentől kezdve minden a másik embertől függ. Van, aki feleslegesen próbálkozik, van aki küzd azzal a bizonyos várfallal és hiába próbálkozik mert a fal tetején tüskék is vannak. Mélyre hatoló érzések okozzák az ingert hogy falakat építsünk oda ahova nem kellene és ez talán még rosszabb mint sárkánnyal küzdeni az életben maradásért. Tehát ha félsz, magad és párod türelmére, megértésére van szükséged. Fájhat mindkét embernek és úgy is érezhetik hogy minden próbálkozásuk felesleges. Érdemes-e elcsábítani egy olyan embert aki nem tudja ezeket, nem mer szerelmesnek lenni? Igen, hiszen a párunk a Tükrünk is egyben, aki a legtöbbet taníthatja nekünk és sokat változtathat rajtunk, mélyítheti az érzéseinket, leszedheti fájó 'rétegeinket'. Önmunkával, hiedelemrendszerek felülírásával és az agy újraprogramozásával mi is tehetünk azért hogy végre a szerelem minket is elérjen. :)