Lépcsőfokok a tudatosodásig | Szellemi és spirituális fejlődés | Nézz Harry Pottert!


Alapból nem ajánlanám hogy egy könyvből készült filmet nézzen meg először az ember de ha most ébredezel 'spirituálisan' vagy érdekel hogyan működnek a dolgok a spirituális világban, erőt meríthetsz a Harry Potter filmekből, amikben van ám minden mi szem-szájnak ingere, akció, magas röptű beszélgetések, szerelem, érzések, okkultizmus, szimbólumok, bölcsességek. A Harry Potter több mint sci-fi. Ez az írás nem a filmet vagy a könyvet minősíti, arról írok nektek hogy mennyiben segíthetnek 'tudatszintet emelni' vagy 'mozdulni egy más világba' a filmek.

Forrás: tumblr.com

A filmekben sok bölcsesség elhangzik, ahogyan látjuk azt is hogyan lehet alkalmazni a mágiát magunkon és máson. Talán a jelenetben vicces amit látsz de ha a mélyebb tartalmat nézed, nem is annyira poénos. Őstudatunkban a teremtés ott van csak nem tudjuk használni. A film is úgy kezdődik hogy egy fiú megtudja magáról hogy varázsló és aztán rálép a varázslóknak szánt útra. Ha valaki azt mondaná neked hogy képes vagy olyan állatokat, embereket látni amik nincsenek is melletted fizikai formában, elhinnéd? Mert a szemednek hiszel, pedig ha tudnád hogy körülötted minden energia és entitások, akiket szemmel nem látsz és testtel nem érzékelsz, körbe vehetnek téged. Vannak kiválasztott emberek akiknek van látói tehetsége vagy látnak olyat dolgokat amiket más nem. Emlékszünk arra a jelenetre mikor Luna Lovegood látta csak azt a lovat ami a hintót húzta az ötödik részben? Később Harry Potter is ugyanazt látta. Mindketten nyugtázták hogy ez így van jól, később tudták is hasznát venni. A filmben ehhez el kellett szenvedni valamit és csak a kiválasztottaknak adatott ez a tehetség, a való életben viszont ehhez nincsenek feltételek de tényleg érdekes hogy a nehéz sorsú, mindenki által hülyének nézett, kiközösített vagy mentálisan beteg, szerencsétlen vagy túl szerencsés emberek tudnak élni ezen rendkívüli lehetőséggel. Ez a való életben is így van. Erre ugyan a film nem tér ki, de azok az emberek, akiknek ki van nyílva a harmadik szeme, előző életükben is látók voltak, csakráik normálisan működnek képesek látni/érezni/hallani maguk körül
állatokat, entitásokat, árnyékokat, nincs ebben semmi ijesztő, még ha sokan nem normálisnak is tartják ezt.

                                                                      Forrás: tumblr.com

A filmek segítenek Önmagad fejlesztésében is. Emlékezzünk arra a részre ahol Ronald Weasley magabiztosan ment egy fontos meccsre pedig nem érezte magát elég jónak. Harry úgy tett mintha öntött volna az italába szerencsehozó bájitalt ám ez nem történt meg valójában és mégis csak azért mert elhitte hogy szerencséje lesz, szerencséje lett. Így működik ez a valóságban is. A Harry Potter egy aranyos mesécske is lehet vagy látványhalmaz akcióval - hozzáállás kérdése -. Sok fontos dologra taníthat még meg a Harry Potter ha hagyod hogy a dolgok mögé láss és elhidd hogy nem a Harry Potter világa olyan 'fura' hanem a mi világunkban nem stimmel valami. Nehéz hinni másban de főleg magunkban egy világban amiben sok külső hatás ér minket és nem az életutjukat járó emberek igazgatják a kisebbeket az életen való kiigazodásra de nem lehetetlen. Vannak esetek amikor a tudatot vagy a tudatalattit kell manipulálni vagy inkább elhitetni vele azt amit szeretnénk hogy sikeresen lépkedjünk előre utunkon.