Elmélkedő | Bevonzod a problémákat vagy kreálod azokat? Miért veszed a szívedre? | A problématudatról |


"Bármilyen egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető ha eleget töprengünk rajta" - Woody Allen

Vannak emberek akiknek minden simán sikerül az életben, azt mondjuk hogy 'szerencsés', akinek pedig soha nem sikerül semmi és problémákkal kínlódik, rá pedig a 'szerencsétlen' jelzőt használjuk. Az igazság az hogy nem létezik olyan mint  szerencsés és szerencsétlen. Az ember, a hozzáállásával, hitrendszereivel és szülőktől lemásolt példáktól, reakciómintáktól alakítja úgy az életét (néha tudat alatt) hogy a benne zajló események könnyűek vagy nehezek legyenek. Egy szinten a karma is közrejátszik aminek szintén köze lehet a problématudathoz. Ilyen is létezik. Ha valaki azt látja szüleitől és környezetéből hogy az élet problémákat állít eléjük amiket nehezen vészelnek át, egy idő után kialakul a problématudat. Az agy minden esetben az előtte lévő kihívás buktatóira, nehézségeire fókuszál, elvonva a figyelmet annak egyszerű vagy egyszerűbb megoldási lehetőségéről. Az életben nincsenek véletlenek. Elég gyakran vehetjük azt is észre hogy a szerencsétlennek, lukasmarkúnak, mulyának, lúzernek titulált embereknek alacsony önbizalma van, ez sem véletlen. Ezzel a gondolkodásmóddal elég könnyű problémákat kreálni, tudat alatt is. Működik.


                             Forrás:

A Different Type Of Art

 www.evolvingtogether.eu


Nem reménytelen a helyzet. Néha az is segít ha esténként felnézel az égre és elmerengsz az életen. Az élet lehet rövid, tartalmas, üres, jó és rossz, attól függ hogyan éled meg. Az ember egy csillaglény, fogalmazhatunk így, aki fizikai testben éli napjait a Földön. Ha csak nem súlyos problémáról van szó, nem érdemes vele foglalkozni mert talán nincs is rá megoldás és majd az idő teszi helyre a dolgokat. Meg kell tanulni néha elengedni azt a gondolatformát hogy mindig mindent erőszakosan, sokat rágódva rajta, lehet csak megoldani. Minden energia. Te is abból állsz, a probléma pedig egy fogalom. Egy fogalom, ami görög eredetű szó, jelentése: elénk dobott feladat.  


Forrás:  https://forum.matngu12chomsao.com/threads/miu-shop-the-gioi-anime.94785/page-38


A problémák elől nem futni kell mert probléma mindig lesz. Szembe kell vele nézni. Ez mindig egy jel hogy valami nincs rendjén. Míg világ a világ, lesz yin-yang, lesz harmónia, ezt találd meg magadban is. Bánat is ér, öröm is. Egyik nélkül nem tudod értékelni a másikat. A problématudat oldható de ehhez hozzáállást kell változtatni, szemléletet és türelmesnek kell lenni, védve addig is szívcsakránkat és nem fektetvén túl sok energiát az agyalásba mert az fárasztja az agyat, elveszi a figyelmet napi teendőinkről, ártva ezzel testünk testi-lelki egyensúlyának.