Elmélkedő | Nyomasztanak az emlékek? | Talán nem is a te emlékeid | LélekMAGok



"Az emlék, mint a bor, csak szédít."  - Moby Dick

Emlékei minden embernek vannak és néha nyomasztónak érezzük vagy olyan eseményre emlékszünk ami meg sem történt. De, megtörtént csak nem ebben az életben. Ezt vizsgálja tovább egy amerikai egyetem és annak neves professzorai akik bizonyítani is tudják hogy amit mi emléknek hívunk, az nem feltétlenül a sajátunk. Az emlék mint olyan a mentális testből 'indul' el és rezgéseket továbbít az agy felé ami asszociál, felismeri ezeket a 'mintákat', összehasonlítja azzal amit már egyszer egyszer látott. Ezzel megerősíthetjük azt a teóriát is hogy az emberi szervezet bizonyos helyeken képes rögzíteni mindent amit a test lát, hall, érez, ahogyan a harmadik szem is megjegyez mindent amivel találkozik (kép, íz, illat, szag stb).


                                          Forrás: http://www.theunknownbutnothidden.com

Ezt mi már régóta tudjuk, a tudomány csak most kezd belemerülni a témába. Elődeink korában megélt stresszes, traumás pillanatok a gének segítségével 'öröklődnek', pedig nemrégiben kiderült hogy betegséget, tulajdonságot és hajlamot nem lehet örökölni, csak másolni. Emlékeknél - úgy tűnik - még mindig ez az elfogadott verzió ezért fogadjuk ezt el most. Ha régebben egy-egy eseményt pl traumát nem tudtak az elődök feldolgozni és haláluk után sem voltak képesek megbirkózni velük, az utódok génjeik segítségével 'átöröklik' amit emléknek hívunk. Erre irányulnak még vizsgálatok. A mostani kísérlet bizonyítja tudományosan is hogy a félelmekhez, aggodalmakhoz, feldolgozatlan eseményekhez tartozó ingerek, DNS szállítással az utódok emlékébe kerülhetnek, vagyis az agy bizonyos részeihez. Ez a kísérlet segíthet megérteni hogy miért lesz pl anyai ágon minden fiatalabb lány pajzsmirigy problémás ha az elődök között is volt pajzsmirigy beteg. Ez erősen érinti az epigenetika témakörét ami annyira még nem népszerű de sokat segíthet az 'örökletes' betegségek kialakulásának megértésében és annak gyógyítására való kísérleteknek.


                                                            Forrás: google.co.uk

Az igazsághoz az is hozzátartozik hogy emlékeink nem csak elődeinktől lehetnek hanem gyerekkorunkból (4 éves kor előttről), előző életeinkből ezért nehéz megmondani a különbséget hogy mi számít saját és nem saját emléknek. Az emlék mindenféleképpen a múlt hozadéka és ha nem jár együtt pánikot, szorongást keltő érzéssel, nem érdemes kutatni annak eredetét már csak azért sem mert az elménk olyan jól működik hogy tudja nagyon jól mikor mennyit szabad a múltból, régebbi időkből látnunk magunk előtt, emlékeznünk ha elmerengünk egy tárgyon vagy személyen.

Forrás: http://www.theunknownbutnothidden.com/scientists-found-memories-may-passed-generations-dna/