Lelkünk bugyraiban | Rothadó hagyma a spájzban | Ezért SEM tudod elengedni .....



Van, amikor már nincs értelme egy olyan kapcsolatnak amiben valami 'bűzlik'. Pucoltál már hagymát? Sírtál? Szeretsz hagymát pucolni?

A hagyma azért elég népszerű hozzávaló és sok étel lenne ízvilágban szegényebb nélküle, egészséges és sok betegséget gyógyít. Pont mint a szeretet és a szerelem. Utóbbiak hiányával hiába csinálsz ebédet is - nem mellesleg - nem biztos hogy a szervezetben pozitív energiává válik. Figyelted már a hasonlóságot? Ahogyan valaki mellett szépen lassan meglátszódnak milyen 'rétegeid' vannak, úgy a hagymának is vannak rétegei. Normális esetben két ember egymás rétegeit 'leveti' és kiderül ki milyen valójában. A rétegek levetkőzését Önmagunk is megtehetjük, egyedülállóként, sőt, javallott is.

                                                     
                                                              Forrás: tumblr.com

Egy spájz azért nem árt ha van egy házban, nevezzük ezt a szívünk egyik csücskének. Elraktál oda egy darab hagymát amire már nem volt szükséged de kidobni nem akarod. Miért ragaszkodsz a rothadó hagymához? Szükségét érezted, jó íze volt és mégsem kellett. Lusta vagy kidobni? Nem akarod kézzel megérinteni? Hacsak nem rohadtan vetted, nálad romlott meg mert nem jó körülmények között tároltad vagy nem használtad fel időben. Ez van a kapcsolatoknál is. Miért nem szabadulsz meg attól akivel már nem lehet rendbe hozni a dolgokat? Gyűjtögető vagy? Minden más, ami körülötte van, elkezd rothadni. Voltál már hosszú időn keresztül olyan párkapcsolatban amire leginkább a 'se veled, sem nélküled' kifejezés volt a legmegfelelőbb szó? Akkor tudod, lelked legmélyén. Engedd el azt a hagymát ha már többet vásároltál mint kellett volna, add meg a módját, használd fel, fogyaszd el. Engedd el azt az embert akit lelked vagy szíved csücskében tartasz és hagytad ott porosodni. A tehetetlenségnél minden jobb. Tarts kisöprést. Nézd meg a rétegeit mert néha hiába csúnya a külső réteg, még használható maga a hagyma, ha más nem lecsóba.

         
                                                          Forrás: tumblr.com

Nézd meg miért zártál be 'magadhoz' egy olyan személyt akire nincs is szükséged. Volt benne valami ami a többi emberben nem és neked szükséged volt rá, amit bevonzottál, amivel dolgod volt, ez az igazság. Nem mered kidobni mert nem szereted a változásokat vagy tartalékolsz. Hiába tartasz magadnál valakit 'sunyiba' akivel már nincs dolgod, beépül a mindennapjaidba ha nem veszel nagy levegőt és hagyod magad mögött.

Karma? Karmikus feladat, félresiklott lélektársi kapcsolat? Vedd kezedbe a kést és pucolj. Fájni fog de a karmád csak kiegyenlít. Tanultál belőle és továbblépsz. Felszabadítod a helyet a többi fontos dolognak/személynek, ami/aki szintén szükséges az élethez.