Lépcsőfokok a tudatosodásig | 'Majd' és 'Még nem' | Ezért nem sikerül elérned az életcéljaidat



Mindenki életében eljön az a pillanat amikor eldönti hogy változtat valamit egy nemes cél érdekében, például azért hogy elérje életcélját. Ki komolyan ki kevésbé komolyan gondolja de az ötlet csíráját már elvetették Önmagukban. Ha valaki képes az újrakezdésre, továbblépésre sokkal könnyebb élet vár rá azzal szemben akinek nehéz a váltás. Egy helyben toporogva is el lehet érni azt a pontot, amikor muszáj lépni mert az élet mindig változást hoz és úgy tűnhet nagy lépést tett meg az illető de csak most jön a színe-java. 'MAJD'. 'MÉG NEM.' Ezek az igazán hátráltató tényezők, a halasztgatás elemei.
Miért nem most? Miért várjál hétfőig? Karácsonyig, újévig, születésnapodig?

   
                                                             Forrás: tumblr.com

Életcéljaidat csak akkor érheted el ha teszel érte (ki többet ki kevesebbet) és nem csak ülsz a babérjaidon várva a csodát. Csodák léteznek és a pozitív, reményekkel teli gondolkozás is segít de ha ez ennyiben kimerül, nem válik valóra semmi. Az Égiektől kell kérni, az Univerzum ad hozzá segítséget, lehetőséget, neked pedig tenni kell érte. A halasztgatás egy elkényelmesedett félig döntés ami elindít az úton de nem kísér rajta végig. A 'majd' egy gyenge lábakon álló cha cha cha lépés amivel lépsz előre és hátra is. Életcélod eléréséhez meg kell változtatnod a hozzáállásodat és oda fókuszálni a figyelmet/energiát amit építeni akarsz és nem arra a helyzetre amiből szeretnél kimászni mert az menekülés.

Adj magadnak elég időt hogy feldolgozd ami történt, átgondold mit szeretnél az életben, hogyan láss neki, tervezgess és kezdj érte Önmagadon dolgozni, enélkül nem fog sikerülni. Életutad nem fogod látni sem rendesen végigmenni rajta amíg nem a megfelelő helyre szánod a gondolati energiát, az újra, az elképzelt, ámított tárgyra, érzésre, eseményre, személyre.


 Forrás: tumblr.com


Ugyanez a helyzet amikor már látod a jó irányt, amit szeretnél csinálni, melyik irányt, utat választani de valami elbizonytalanít és kifogásokat gyártasz, olyan mondatokat amik  úgy kezdődnek, hogy "Még nem  ..... '. De. Most igen. A 'még nem' visszatartó hatást eredményez vagy le is téríthet utadról, lemondhatsz álmaidról is ha nem látod be hogy amint megszületik egy gondolat, képes vagy annak értelmezésére, létrehozni, megalkotni, bevonzani azt. Életcélodhoz vezető utadon sok akadály lehet és így csak több, ha nem sikerül tudatosítani hogy mindenre akkor állsz készen, akkor vagy képes megküzdeni amikor eljött az ideje és ettől semmi sem tarthat vissza.